Agenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu anunță demararea activităţilor de instruire a personalului în gestionarea ariilor naturale protejate din cadrul proiectului „Managementul conservativ al siturilor de importanţă comunitară ROSCI0382 Râul Târnava Mare între Copşa şi Mihalţ, ROSCI0431 Pajiştile dintre Şeica Mare şi Veseud şi ROSCI0312 Castanii comestibili de la Buia”, co-finanțat din Fondul European pentru Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.

Instruirea personalului în gestionarea ariilor naturale protejate urmărește îmbunătăţirea activităţii personalului implicat în mod direct sau indirect în activităţile de conservare a speciilor și habitatelor din raza proiectului, prin susţinerea de sesiuni de instruire privind managementul capitalului natural. Acţiunea constă în organizarea a 2 sesiuni de instruire a câte 3 zile. În cadrul primei sesiuni se va organiza un grup de lucru de 10 persoane, 5 de la Agenția pentru Protecția Mediului Alba și 5 de la Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu. În cadrul acestui grup de lucru se vor realiza schimburi de informaţii cu privire la gestionarea ariilor naturale protejate.

Sesiunea a doua de instruire se va realiza doar pentru personalul Agenției pentru Protecția Mediului Sibiu, având ca temă managementul ariilor naturale protejate şi impactul planurilor sau proiectelor asupra acestora.

Pentru dezvoltarea abilităţilor de comunicare şi mediere se va organiza un curs de instruire pentru 8 persoane din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Sibiu. Cursul va aborda următoarele teme: tipologia formelor de comunicare, comunicarea cu presa, comunicarea cu vizitatorii, comunicarea cu comunităţile locale, comunicarea eficientă şi comunicarea nonverbală, strategii de comunicare cu factorii interesaţi, etapele de formare a unei echipe, tehnici de negociere, tipuri şi modele de conflicte, cauzele conflictelor, tehnici de aplanare a conflictelor etc. Cursul va fi susţinut de lectori cu experienţă în tehnicile de comunicare şi managementul conflictului.

O altă necesitate identificată la nivelul Agenției pentru Protecția Mediului Sibiu este instruirea personalului în domeniul hărților GIS (Geographic Information System). Această activitate presupune instruirea a 6 persoane din cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Sibiu timp de 10 zile în domeniul utilizării avansate a softului de realizare a hărților GIS. În scopul perfecţionării pentru o gestionare mai eficientă a bazelor de date GIS, se vor aborda următoarele teme: utilizarea datelor GIS în managementul mediului, analiza datelor şi realizarea bazelor de date, utilizarea şi interpretarea imaginilor satelitare World View 3, 8 benzi multispectrale.

Proiect co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională

prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020

Persoană de contact: Tomuţă Flaviu, Asistent manager;
APM Sibiu: tel./fax: +40 0269422653/+40 0269444145

e-mail: office@apmsb.anpm.ro

logo1 logo2 logo3

Proiect co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020