Agenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu a amplasat în cursul lunii aprilie 2018, 14 panouri de informare în ariile natural protejate, cu scopul de a înștiința și conștientiza populația. Acestea au fost realizate în cadrul proiectului „ Managementul conservativ al siturilor de importanţă comunitară ROSCI0382 Râul Târnava Mare între Copşa şi Mihalţ, ROSCI0431 Pajiştile dintre Şeica Mare şi Veseud şi ROSCI0312 Castanii comestibili de la Buia ”, co-finanțat din Fondul European pentru Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020.

FRĂTICI IOAN director executiv – Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu:

Panourile au ca scop informarea populaţiei, atrăgând atenţia vizitatorilor că se află într-o arie naturală protejată, dar, în acelaşi timp, ele prezintă regulile care trebuie respectate în zona respectivă. La amplasarea panourilor de informare am încercat să alegem locuri cât mai vizibile pentru grupurile ţintă. Astfel, am ales locurile centrale din localităţi şi/sau secţiuni frecvent circulate. În această acţiune ne-au fost de ajutor şi primăriile celor 9 localităţi pe teritoriul cărora se află ariile naturale protejate”.

Panourile informative sunt compuse dintr-o structură de lemn de esenţă tare şi un panou de afişaj imprimat pe foaie de aluminiu. Dimensiunile panourilor informative sunt de 2m înălţime X 2m lăţime +/- 30 cm. Panoul de afişaj are 130 cm înălţime şi 150 cm lăţime. Acesta este amplasat la cel puţin 70 cm de sol. Pentru a proteja panoul de fenomene meteo naturale (ploi, îngheţ-dezgheţ, zăpadă) s-a realizat un acoperiş din material lemnos.

Panoul de afişaj conţine:

- numele proiectului, sigla Uniunii Europene, sigla Guvernului României, precum și pe cea a Instrumentelor Structurale 2014-2020;

- numele ariei protejate, actul de declarare, motivul declarării;

- o hartă a ariei natural, personalizată în funcţie de aria protejată;

- o scurtă descriere a valorii naturale a zonei protejate (specii, habitate şi minim o poză cu o specie/habitat protejat).

- reguli de conduită în ariile protejate.

Proiect co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională

prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020

Informaţii suplimentare:

Persoană de contact: Tomuţă Flaviu, asistent manager;
APM Sibiu: tel./fax: +40 0269422653/+40 0269444145

e-mail: office@apmsb.anpm.ro

logo1 logo2 logo3

Proiect co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020